Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Marduk-Frontschwein

Oι Marduk δεν χρειαζονται ειδικές συστάσεις.. Ακόμα και αν δεν έχεις παρτίδες με την blackmetal-όσφαιρα, κάπου τους εχει πάρει το αφτί σου ,κάποιος στους έχει προτείνει και ούτω καθ' εξής.. Εκείνο που ανέκαθεν τους ξεχώριζε από τον σωρό και τους καθιέρωσε στην πορεία του χρόνου είναι οι δυνατές και ολοκληρωμένες δουλειες.
Το φετινό Frontschwein δεν αποτελεί εξαίρεση, ίσως και να είναι οτι καλύτερο εχουν κυκλοφορήσει από εποχή "Plague Angel" (σιχαίνομαι τέτοιου είδους συγκρίσεις και το sermon του '12 έσπερνε). Ο δίσκος μπαίνει σαν αριστερό upercut , με το ομοτιτλο του δίσκου να δίνει το σινιάλο για τις κανονιές που θα ακολουθήσουν.. Ποιές κανονιές; Αστραποβροντές μα τον θεο Μαρδούκ! Πόλεμος, σκατοψυχιά,λοιμός, διαμελισμοί ,κακό...Ναι, θα σε ξενίσει εσένα τον undergroυnd black-μεταλλά η καλογυαλισμένη παραγωγή. Αλλά διάολε ετσι θα πρεπε να ακούγεται το σύγχρονο αστικό black.. ΠΟΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ; Μην ξεχνάμε τούτοι εδώ οι "μικροί" σουλατσάρουν 25 συν χρόνια στην πιάτσα..
Αυτό που ξεχώρισα στο Frontschwein, αυτό που μ έκανε να το ακούω ξανά και ξανά ειναι οι μελωδίες του.. Είναι απλά mindfucking owesome (που λεν και στο χωριό μου). Ενδειχτικά άκουσε τα the blonde beast, wartheland ,doomsday elite.... Και μιας που ανέφερα το τελευταίο, πόσο γαμάτο είναι που αφήνουν για λίγο το μπλαστίδι για να γράψουν και πιο αργόσυρτα κομμάτια; Πραγματικά όταν αρχισε να παίζει το "503" ηθελα να σηκωθώ και να χορέψω ζεμπεκιά(;) απ' την χαρά μου..
Τα χρόνια δεν σου δίνουν την δικαιοδοσία να είσαι στο απυρόβλητο, ούε φυσικά τον σεβασμό. Αυτό που σου δίνουν τα παραπάνω είναι η συνέπεια με το κοινό σου... Ναι το νέο Marduk δεν είναι το απαύγασμα της πρωτοτυπίας , ούτε φιλοδοξεί να αλλάξει το ρου της μουσικής ιστορίας. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο άλλωστε... Πρόκειται για μια ανάσα ζωής (ή θανάτου όπως την βρίσκεται..) σε ένα υπερκορεσμένο είδος ,που από μαύρο ξεθώριασε σε γκρι. Και η μπαντάρα από την Σουηδία κάνει το ίδιο με τους napalm death φέτος. Δεν αρκείται στο να είναι ο προτοπόρος λαμβάνοντας τα credits από τις παλιές κλασσικές πλέον κυκλοφορίες της...Το αποδεικνύει με ένα album - δήλωση , σαν μια πολεμική ιαχή που θα ψάρωνε και ο πιο ψημένος στο πεδίο της μάχης. Στην περιπτωσή μας .. δώστε πόνο.
Overfall:8/10
Γιάννης Κωνσταντινούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου